Workshops

Tai Chi

Tai Chi is een Chinese bewegingsleer, die haar oorsprong vindt in de Chinese vechtsport. Het doel is ontwikkelen vanuit een natuurlijke groei. Het kan als binnen of buitenactiviteit worden aangeboden. Het is bewust worden van je persoonlijke energie door te werken aan een betere fysieke en mentale conditie. Het gaat om het bewust ervaren van lichaamsenergie. Het bevordert tevens het verbinden en versterken van de groepsenergie. De rode draad is het ervaren van innerlijke rust door eenvoudige oefeningen en bewegingen. Het ont-strest en zorgt voor een natuurlijk herstel in de balans tussen geest en lichaam. Bijzonder geschikt als meeting break en zeer geschikt voor mensen die beter willen omgaan met stress, spanning en onrust. We kunnen een korte vorm bieden die ook thuis te beoefenen valt.

Werken met klankschalen

In deze workshop gaan we werken met veel verschillende soorten Tibetaanse en Nepalese klankschalen en de gong. In deze workshop worden er kennis gemaakt met het gebruik van klankschalen en hoe we persoonlijk de klanken op allerlei verschillende manieren kunnen ervaren. Er wordt persoonlijk en in groepen gewerkt met de schalen en de gong. Er wordt uitleg gegeven en ieder kan zelf ervaren wat het is om geluid en klank te ontvangen en te geven. De workshop kan worden afgesloten door een klankconcert waardoor een diepe ontspanning zal zorgen voor verruiming van de geest en een versterking in de energie.

Familie opstellingen (Bert Hellinger)

Het doel van Familieopstellingen is het inzicht krijgen in de geestelijke en lichamelijke blokkades die we bewust en onbewust als zichtbare en onzichtbare loyaliteiten meedragen. Door bewustwording en inzicht kan herstel in de orde der liefde ontstaan zoals Bert Hellinger dat noemt. Rust, duidelijkheid en overzicht zullen de basis versterken. Een organisatie is net als een familie een complex fenomeen voor het totale systeem is het is vaak moeilijk vaste patronen in een familie of organisatie te doorbreken en een nieuwe koers te varen. We kunnen zowel als familie of organisatie verstrikt raken in patronen van systemen wat zich kan uiten in lichamelijke of geestelijke klachten. Er kan dan een gebrek aan productiviteit komen of de creativiteit kan langzaam gaan verstikken. We leren hoe we kunnen omgaan met belemmerende patronen binnen een organisatie. Maar het geeft tevens duidelijkheid over de plek die we kunnen innemen als persoon of organisatie en vanuit welke positie we optimaal kunnen functioneren.

De kracht van Energie en Intuïtie

In de workshop werken met energie zal ervaren worden hoe je je persoonlijke energie kan voelen en hoe je het kunt gebruiken en toepassen Als je hebt ervaren hoe je energie kunt kunt herkennen en toepassen, dan leer je hoe je energie kan versterken en verbinden met anderen. Maar ook hoe je creativiteit kunt activeren en je scheppende krachten kunt versterken. Je leert hoe je positieve energie kan gebruiken als speerpunt om je doel te bereiken en wensen te vervullen.

Zumba training

Zumba is geschikt voor alle leeftijden en niveaus en gaat niet om techniek maar om plezier! Het is dansend doen zonder denken! Het is leuk, het is anders, het is makkelijk te volgen, het is effectief en je het geen partner nodig!  Met Zumba worden snelle en langzame ritmes afgewisseld. Zumba combineert Latijns-Amerikaanse muziek en andere wereldmuziek met unieke en exotische dansbewegingen. De dansstijlen salsa, merengue, cumbia, reggeaton, samba, calypso, buikdansen en nog veel meer…..komen voorbij.
Iedere les geeft een feestelijk gevoel en zonder dat je het weet verbrandt je veel calorieën. Na een paar weken voel je dat je conditie verbetert en dat je meer plezier krijgt in je lichaam.

Conditietraining

Conditie training als groepsproces kan als binnen of buitenactiviteit plaats vinden. Het opwarmen van het lichaam wordt vervolgd door fitness oefeningen  zonder apparaten. Er zijn geen fitness materialen nodig er wordt zo nodig gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Het is geschikt voor mensen met alle vormen van conditie. Het gaat om het voelen en ervaren van je grenzen en mogelijkheden. Het wordt afgesloten met een rustige cooling-down oefening.