Klankmassage-Klanksessies

Cursus Klankmassage – Klanktherapie

Doel

  • Het doel van Klankmassage – Klanktherapie is communiceren met je werkelijke ik!
  • In de stilte kun je de ruis onderscheiden van de persoonlijke waarheid.
  • De klank bereikt innerlijke stilte waardoor je kunt luisteren naar de taal van je ziel.

 

Werking klankschalen

Klankmassage zorgt voor onbewust loslaten van alles waar je niet verantwoordelijk voor bent. Het ruilt strijd in voor vertrouwen en vergroot de eigenwaarde. In de cursus klankmassage is de rode draad gebaseerd op communicatie met je werkelijke ik. Communiceren met de persoonlijke energiebron. De taal van de ziel communiceren met je ware gevoelens. Communiceren met je gevoel is ontdekken wat emoties zijn. De waarde van emoties wordt gespiegeld door de stemmingen om ons heen. Energie krijgen of weggeven hangt af van het begrijpen van je emoties. Klankschalen zijn geluidsschalen die een hele diepe werking hebben op ons geestelijke en lichamelijk welzijn. De werking van klankschalen zorgt voor een natuurlijk herstel van onbalans tussen geest en lichaam.

Achtergrond klankschalen

Het zijn schalen van verschillende formaten, die vooral uit Tibet, Nepal India komen. De schalen werden in deze landen vooral gebruikt als gebruiksvoorwerpen. Ze zijn gemaakt uit vele soorten edelmetalen. Ze werden van edelmetalen gemaakt omdat er in deze berggebieden geen klei was om potten van te bakken. Pas veel later werd men zich bewust van de alchemistische werking van de schalen. Deze schalen hadden altijd al een gunstige invloed op de energie van de mensen die ze gebruikten. Later werden deze schalen gebruikt om de rust en harmonie tussen geest en lichaam terug te brengen. Nu worden klankschalen meditatief en therapeutisch toegepast in de westerse landen.

De energie verstoringen veroorzaakt door stress, onrust, angst en pijn blijken te verminderen of te verdwijnen door het gebruik van klankmassages. Hierdoor kan er bewustwording komen op de oorzaak van de klachten.

Inhoud van de cursus

Deze cursus gaan we werken met de heilzame uitwerking van de schalen op verschillende lichamelijke en geestelijke klachten:  zoals bv hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, stress, angst

Kennis en toepassing

Mensen hebben de oer-drang om anderen te helpen. Maar klankmassage verzorgt de innerlijke mens. Door klankmassage laat je de leerlingen en cliënten voelen wat het betekent om universeel verzorgt te worden tot in de diepste kern van elke cel. We leren hoe we deze technieken kunnen overdragen aan en op anderen.

Dit kan een mooie mogelijkheid zijn om je naaste omgeving echt te kunnen helpen als het nodig is. Als therapeut is het een therapie of een aanvulling en verdieping bij je eigen therapie. Een methode om cliënten te begeleiden in hun processen naar innerlijke stilte waar nieuwe scheppende mogelijkheden geopend worden.